Slider

« vissza

Elindult a giroinstant.hu

A honlap célja, hogy a bankok, az azonnali fizetési rendszerre kiegészítő szolgáltatásokat fejlesztők az Azonnali Fizetési Rendszerrel kapcsolatos aktuális információkat, szabálykönyveket egy helyen elérhessék.

2019. július elsejétől indul az azonnali fizetés Magyarországon. A legkülönbözőbb élethelyzetekben kényelmes, gyors megoldást kínáló digitális fizetési szolgáltatások jelennek meg; tudunk majd mobilszámról mobilszámra, adószámra, vagy e-mail címre is átutalni. A hatékony felkészüléshez nélkülözhetetlen a megbízható, friss információ, amik mostantól a giroinstant.hu oldalon érhetők el.

5 másodperc alatt

A szolgáltatással mobiltelefonunkról 5 másodpercen belül küldhetünk barátunknak pénzt közvetlenül a bankszámlánk terhére.

A magánszemélyek közötti tartozásrendezés mellett népszerű lehet a számlák elektronikus fizetését megkönnyítő, a szolgáltató által indított fizetési kérelem is. A fizetési kérelem nagyobb kontrolt biztosít a fizetéseink felett. Eldönthetjük, mikor fizetjük be a számlát, sőt – a szolgáltatótól függően – lehetőségünk lehet arra, hogy a számla összegét részletekben fizessük be.

Mit hol találunk?

A giroinstant.hu célja, hogy az azonnali fizetési rendszerről könnyen áttekinthető, érthető módon minden pillanatban a szükséges információ a szolgáltatók rendelkezésére álljon. Az azonnali fizetéssel kapcsolatos felügyeleti szabályozások és a jogszabályok az MNB honlapján olvashatók.

A giroinstant.hu honlapon elérhető a banki csatlakozáshoz, valamint a fizetési kérelem és másodlagos azonosítóra történő azonnali átutalás folyamatait, szabályait leíró szabálykönyvek második, aktuális változata.

giroinstant azonnali fizetes

 

Forrás: Fintechzone.hu – A teljes cikkért kattintson ide!