Slider

Fizetési Kérelem

A GIRO Zrt. üzemelteti a GIROInstant központi rendszerét és a kapcsolódó kiegészítő szolgáltatásokat. A szolgáltatás feladata a fizetési kérelmek fogadása és formai ellenőrzése, majd azok továbbítása a címzetteknek.

MI A FIZETÉSI KÉRELEM?
A fizetési kérelem a Kedvezményezett üzenete a Fizető félnek. Ez az üzenet pénzmozgással nem jár, viszont tartalmazza az azonnali átutalási megbízás megadásához szükséges összes adatot.

A fizetési kérelem célja, hogy automatizálja a Fizető fél oldalán a fizetési megbízás elindítását. A Fizető fél a kérelemben az átutalás összes adatát megkapja és az adatok ellenőrzése után – az erre kialakított felületen – jóváhagyhatja az utalást.

A fizetési kérelem benyújtható úgyis, hogy a szükséges adatok között a Fizető fél neve és pénzforgalmi jelzőszáma helyett a Fizető fél számlájához hozzárendelt másodlagos számlaazonosító szerepel.

A FIZETÉSI KÉRELEMBEN HASZNÁLT ADATOK

 1. Kezdeményező fél neve
 2. Kezdeményező fél IBAN formátumú számlaszáma
 3. Kezdeményező fél azonosítója
 4. Fizető fél neve
 5. Fizető fél IBAN formátumú számlaszáma
 6. Fizető fél azonosítója (opcionális)
 7. Fizető fél szolgáltatójának az egyedi azonosítója
 8. Fizetendő összeg
 9. Kedvezményezett neve
 10. Fizetési kérelem érvényességi ideje
 11. Fizetési határidő
 12. Kezdeményező fél szolgáltatójának azonosítója
 13. Fizetési kérelem típusa
 14. Közlemények (opcionális)

CSATLAKOZÁS
A Fizetési kérelem szolgáltatást nem csak Pénzforgalmi Szolgáltatók vehetik igénybe!

A rendszer segítségével a csatlakozó Szolgáltatók (pl. FinTech cégek) olyan termékeket fejleszthetnek, amelyek megoldást kínálhatnak minden fizetési feladatra.

A szolgáltatás igénybe vételéhez a GIRO Zrt.-vel kell szerződést kötni. Az együttműködési és szerződési feltételek kialakítása folyamatban vannak.

Figyelje honlapunkat, ahonnan folyamatosan tájékozódhat a bevezetés részleteiről.